%PM, %09 %902 %2011 %22:%okt

Utställninghelg i Sundsvall

Derri har nu flyttat till Eva på Grönbergas Kennel och förbereda sig för valpningen. Det känns tomt utan henne, men vi tröstade oss med att åka med Isone till Sundsvall och ställde ut henne på den internationella utställningen samt rasspecialen. Jag kunde dessutom göra min andra aspiranttjänstgöring som ringsekreterare. 

I lördags var det alltså Isones första start i juniorklassen. Hon var den enda Entlebuchern och efter att ha tittat på 85 Berner var det äntligen våran tur att springer i ringen. Isone skötte sich bra, trots långa väntan och blev belönat med domarens ord: "hon får allt". Så var det hennes första Cert och första BIR-vinsten. 

Som BIR fick vi även vara med i gruppfinalen. Framför allt betydde det att vänta ännu längre. Och när det äntligen var dags att springa i stora ringen höll Isone och jag på att snubbla på varandra. Isone fick nämligen syn på husse utanför ringen och ville rakt fram till honom, fast jag skulle svänga till vänster. Men vi klarade oss ;).

Sundsvall20111008_5

Utanför hallen hittade vi en liten, liten rest med snö och vi använde den för att ta kort på Isone med sina rosetter. Det blev fint först:

Sundsvall20111008

Men sedan då, upps, vad var det där för kallt under tassarna:

Sundsvall20111008_2

Usch, måste jag står kvar här, verkar Isone undrar sedan:

Sundsvall20111008_3

På söndag ställde husse Isone på rasspecialen och där fick hon också Excellent, men utan CK, för att hon fortfarande är under utveckling. Båda kritiker finns under Isones utställningsresultat.

Click me