%PM, %19 %790 %2011 %19:%okt

Derris valpar är födda!

Nu är de äntligen här, Derris valparna!!!! Natten mellan söndag och måndag föddes 2 hanar och en tik. Det var en spännande upplevelse för mig.

Första valpen kom kl. 23 på söndag kväll, en liten pojke som vägde 620 g och som heter Grönberga´s Ulan Bator:

Hane1turkos2

Ulan Bator kom med huvudet först, men tassarna bakåt, och Derri fick jobba ordentligt för att få ut honom. 

Sedan kom valp nr. 2, en liten tik. Grönberga´s Usambara var 640 g och föddes kl. 02:25. 

Tik3

Även hon hade tassarna bakåt och även nu fick Derri kämpa hård för att få ut henne. Eva hjälpte henne så bra, men Derri var helt slut efter andra valpen, så hon somnade djupt direkt efteråts och snarkade så man knappt hörde vad man sa. 

Efter att hon vaknade igen så började omgång nr. 3. Eva och jag satt bredvid och pratade medans Derri hade regelbundna krystningar. Och plötsligen sa Eva: där är ju valpan! Då låg lillen redan i valplådan. Skönt att den kom ut lite enklare än de första två. Vi gissade att han var mindre än de första två store, men icke, lilla Grönberga´s United Ryan Giggs vägde 590 g. 

Hane2grn4

Därefter var Derri sååå trött, United Ryan Giggs föddes strax efter kl. 4 på morgonen. Värken fortsatte, men inte lika regelbunden och kraftig som innan. Hon var trött och sliten, men fick kämpa vidare. Kl. 9 kom äntligen sista valpen, en liten hane som tyvärr inte levde. Även han var lika stor som sina syskon, och han hade huvudet förre och tassarna bakåt. Eva gjorde ett otroligt jobb och kämpade tillsammans med Derri för att få ut valpen. 

Nu kunde Derri äntligen pusta ut och sova, men Eva och jag var lite på spänn ett tag till, och jag hoppades så för Derris skull att det var slut nu. Innan jag åkte hem vid lunch fotade vi valparna och jag installerade en webcam så att jag kan se valparna via Skype de närmaste veckorna. Vi kommer inte att hälsa på Derri under de första 3 veckorna, nu är det valparna som ska få hela hennes uppmärksamhet och omsorg. 

Ukullvecka1

Valparna finns hos Grönbergas Kennel och det är dit ni får vända er om ni är intresserad av en valp!

Click me