%PM, %18 %708 %2012 %17:%mar

Mor och dotter

Idag var vi på sennenträffen och där träffade vi Derris dotter Grönberga´s Usambara Umbra, som är 5 månader nu.

 

Isone var också med så klart, men det blev bara några kort på Derri och Umbra. Under promenaden skötte sig Isone rätt bra. Vi har tränat på att Isone ska lära sig att vara lugnare när vi går gemensamma promenader med husse och Derri. Det ser ju fortfarande inte klokt ut att hon springer fram och tillbaks hela tiden, men hon är betydligt lugnare nu än vad hon var tidigare i liknande situationer.

I veckan har jag även haft premiär med Isone och Derri när vi för första gången sprang våra knappt 4 km på motionsspår tillsammans. Lite träning behövs så klart, både att hundarna lär sig sin plats och att jag får lite bättre kondis. Men det är bara att fortsätta träna.

Isone och jag går även en kurs just nu i vardagslydnad och det är väldig roligt. Fast man tränar mycket hemma så är det så kul när man får lite tipps samt att man blir utmanat att testa nya saker. Mycket störningsträning blir det.

norrkopingshundcenter-logoIsone med sin nästa oändliga energi har övertygat mig att satsa på en utbildning som jag har varit sugen på länge. I augusti ska vi börja specialsöksutbildningen på Norrköpings Hundcenter. Utbildningen är på 1 år och jag ser verkligen fram emot den. Om ni vill läsa mer om utbildningen kan ni klicka på loggan:

 

Det fina med Isone är att hon har en tydlig "av-knapp". Ute är det mycket race och mycket fart, men när vi går in, så vill hon helst mysa bredvid mig, antingen på kökssoffan eller på vardagsrumssoffa. Så det blir många sådana bilder här hemma hos oss:

Isone 1'Isone 2

Click me