Kennel Swiss Secondo

Swiss-Secondo-braun

Kennel Swiss Secondo registrerade vi i början av 2011. 

Vår vision är att föda upp 

friska - snygga - trevliga - rastypiska

Berner Sennenhundar - Entlebucher Sennenhundar - Appenzeller Sennenhundar

 

De parningarna som vi gör måste kännas rätt för oss och vara så lovande att vi helst skulle vilja behålla en valp själv från respektive parningen. Sedan återstår det att se om resultatet blir som förväntad. Vi tycker om våra hundar som lever med oss i hemmet, men det betyder inte att vi inte betrakta de kritiska när det gäller deras förutsättningar som avelshundar. Vi granskar våra hundar och funderar noggrann över om var och en för sin ras vidare. Vi ska ha klart för oss vilka positiva och negativa punkter vi ser för våra avelstikar och på så sätt kunna välja bästa hane till de, som befästa de positiva egenskaperna och helst är bättre när det gäller de negativa punkterna. 

 

Allt det gäller för hälsa, temprament och utseende. 

skk-logo-footer

Vi gillar att visa våra hundar på utställningar. Utställningar är ett bra sätt att få en bedömning av sin hund av en erfaren, välutbildad exteriördomare. Det är lätt att bli hemmablind när det gäller de egna, älskade familjemedlemmarna. Dessutom är utställningssituationen en bra träning för hundarna, redan från tidiga valpåldern. En utställningsdag är en intensiv socialträning och inte minst lär sig hunden att vänta! 

sshk

Våra hundars utställningsresultat samt möjliga avelspartners resultat hjälper oss att ser de positiva och negativa punkter samt att matcha de på bästa sätt.

Vi är medlemmar i Svenska Kennelklubb, Svenska Sennenhundklubb SShK, tyska "Verband für das deutsche Hundewesen (VDH)", tyska "Schweizer Sennenhund-Verein für Deutschland e.V (SSV)", schweiziska "Schweizerischen Klub für Entlebucher Sennenhunde (SKES)" samt schweiziska "Club für Appenzeller Sennenhunde (SCAS)". Naturligtvis följer vi rasklubbens och kennelklubbens regler. 

Markus har gått uppfödarutbildningen hos Sörmlands Kennelklubb 2010/ 2011. 

ssv

Ute har läst olika kurser på universitet:

- Hundens beteendebiologi 1 - Introduktion 7,5 p (Linköpings universitet) HT11

- Hundens beteendebiologi 2  7,5 p (Linköpings universitet) VT12

- Hundens evolution, genetik och beteende, orienteringskurs 7,5 p (Stockholms universitet) HT11

Hon har även utbildat som ringsekreterare.

Dessutom har båda gått kurser hos Norrköpings Hundcenter och Norrköpings Brukshundklubb.

vdh logo

Våra hundar som används i aveln ska helst ha:

- fått excellent på en officiell utställning

- känd mental status

- kunna lydnadsmoment starterklass

 

Det här är vår vision* för kenneln Swiss Secondo. 

 

* Vision, något man vill uppnå. En vision uttrycks oftast som ett framtida tillstånd som man vill uppnå, och behöver inte uppfylla formella krav på realism, tidsbundenhet eller mätbarhet

Click me